بيانات امتحان الكترونى ( 4 ) لغة إنجليزية للصف الثالث الثانوى 2021 الصف الدراسى : الصف الثالث الثانوى الفصل الدراسى: الترمين المادة :English الصف الثالث الثانوى الترمين
عدد الاسئلة 50 سؤال الكترونى
اهلا بك عزيزى الطالب. يمكنك الان حل اختبار اونلاين الكترونى فى مادة
English الصف الثالث الثانوى الترمينللصف الصف الثالث الثانوىوعلى ومعرفة مستواك الدراسى فى هذا الجزء من المنهج والتدريب على حل الاسئلة الالكترونية، كما يمكنك الاستعانة بالكتاب المدرسى والتدريب على استخراج الحل والاجابة المناسبة من الكتاب المدرسى او غيره على هذا الامتحان الالكترونى، ستعرف نتيجتك بعد الانتهاء من حل الامتحان الالكترونى ، ومعرفة درجتك وتحديد الاجابات الصحيحة والاجابات الخاطئة على هذه الاسئلة.
فإذا وجدت لديك اجابات خاطئة قم بحل هذا الامتحان الالكترونى مرة واثنين وثلاث مرات حتى تتمكن من اجابة الامتحان اجابات صحيحة بالكامل وبهذا يرتفع مستواك الدراسى، وتكون من المتفوقين إن شاء الله.
اذكرونا فى حسن الدعاء
Choose the correct answer :
It's a ..…......…… job. It's for only 4 hours every day.
3
1
table time
2
timetable
3
part-time
4
take part
Choose the correct answer :
My cousin ………..……. a lot before he decided to settle down and have a family
1
1
travelled
2
was travelling
3
travel
4
to travel
Choose the correct answer :
Complete the following dialogue:
A: I’ve eaten far too much!
B: Oh ................... all that exercise.
3
1
it ought to be
2
it has to be
3
it must be
4
it should be
Choose the correct answer :
The film about the war was very ……...…….. A lot of people cried at the end!
1
1
moving
2
pleasing
3
impressive
4
effective
Choose the correct answer :
Complete the following dialogue:
A: Bread is not taken with fork, is it?
Choose the correct answer :
The youth ……….…..…. provides a safe place for young people to meet and discuss their affairs.
1
1
association
2
society
3
population
4
nation
Choose the correct answer :
I hope the weatherman has predicted accurately. If he has, we will have a perfect picnic tomorrow. What's the synonym of "accurately"?
3
1
astutely
2
acucarefullytely
3
correctly
4
miraculously
Choose the correct answer :
Thanks to the hard work of our staff, we ……… more than 5,000 units this month alone
2
1
sell
2
have been selling
3
have sold
4
are selling
Choose the correct answer :
I won't know the truth .......... sure until I call my friends.
4
1
by
2
with
3
to
4
for
She always spells my name wrong. "always" is ................ .
5
1
a preposition
2
an adjective
3
a verb
4
a noun
5
an adverb
Choose the correct answer :
.................... he does, his mother forgives him.
1
1
Whatever
2
However
3
Wherever
4
Whenever
Choose the correct answer :
They were ........................ to ten years in jail
3
1
charged
2
blamed
3
sentenced
4
accused
Choose the correct answer :
Are you going to .................... your house in Alexandria while you are abroad?
5
1
remove
2
let
3
sale
4
dispose
5
hire
Choose the correct answer :
. He couldn't help ............. what they said at the other table
1
1
overhearing
2
to overhear
3
hearing
4
to hear
Choose the correct answer :
. Complete the following paragraph:
When people are ill they frequently seek medical help. ....................... . When they feel they are not well, they either go to a quiet place and rest or look for the kind of herbs and plants they feel will do them good.
2
1
Unfortunately, it is children who suffer most in this respect.
2
Animals, on the other hand, are their own doctors.
3
People suffer from certain incurable diseases.
4
The majority of medicines are not very expensive.
5
In the case of animals, medical care is even more essential.
Choose the correct answer :
I should ................... the exam in January, but I was ill.
4
1
be taken
2
be taking
3
have been taken
4
have taken
Choose the correct answer :
I’m sure you’ll .................... the film. It’s very good
5
1
delight
2
entertain
3
divert
4
amuse
5
enjoy
Choose the correct answer :
If it ................................ for his honesty, he would have made a fortune.
3
1
wouldn't be
2
had been
3
hadn't been
4
wouldn't have been
Choose the correct answer :
She was angry because he disregarded her feelings in this matter. What's the meaning of "disregarded"?
1
1
paid no attention to
2
discharged
3
did not ignore
4
considered
Choose the correct answer :
They were expected .................. back by eleven.
1
1
to be
2
been
3
have been
4
being
Choose the correct answer :
My favorite .................... is roast beef.
5
1
plate
2
eat
3
receipt
4
menu
5
dish
Choose the correct answer :
They stayed only .............. day at the hotel.
1
1
a
2
the
3
some
4
an
Choose the correct answer :
I think we’ll have read the article ................... 5 p.m. today.
4
1
at
2
to
3
in
4
by
5
for
Choose the correct answer :
I ................. that you ought to apologize.
2
1
hope
2
think
3
wish
4
want
5
desire
Choose the correct answer :
This lady .......................... on seeing the manager. She has a complaint.
2
1
wants
2
insists
3
wishes
4
persists
Choose the correct answer :
The doctor said …………….…. get better soon
1
1
that I would
2
me that I would
3
that I was going
4
to me that I will
Choose the correct answer :
They .................... our team by three goals to one.
2
1
conquered
2
beat
3
earned
4
gained
5
won
Choose the correct answer :
Complete the following dialogue:
A: Did you read this book?
B: No, I didn’t. I wish I .................................... it.
2
1
read
2
had read
3
can read
4
will read
Choose the correct answer :
This map is .............. . It is old and the street names have changed, so I can’t understand where we are.
1
1
puzzling
2
puddle
3
applaud
4
pause
Choose the correct answer :
Go down 5th street and take the second ……….… on your right.
1
1
turning
2
crossing
3
corner
4
warning
Choose the correct answer :
Select the sentence which gives a summary of the passage:
War is one of the most terrible parts of human history. Death, destruction and pain, both physical and emotional are the primary results of war. Still man seems to be incapable of doing without it.
5
1
Even though fighting is useless people will not stop.
2
People have no gain from war but are unable to stop it.
3
No one wants to fight a war.
4
As bad as it is, man likes to make war.
5
The death and misery that war produces is not enough to stop man from fighting.
Choose the correct answer :
Answer the following questions according to the text:
The famous Tower of London was built as a fortress by William the Conqueror. Early in the Middle Ages the kings used it as a palace; later on it was turned into a prison, but only distinguished prisoners, including statesmen and princes, were held there. Today the Tower is a national museum, where, among other things, the jewelry of the English kings and queens is on display.
It is obvious from the passage that the functions of the Tower of London .......................
5
1
are all of a military nature.
2
have varied greatly over the centuries.
3
have not changed at all since the Middle Ages.
4
were all established by William the Conqueror.
5
have always been controlled by the kings.
Choose the correct answer :
Answer the following questions according to the text:
The famous Tower of London was built as a fortress by William the Conqueror. Early in the Middle Ages the kings used it as a palace; later on it was turned into a prison, but only distinguished prisoners, including statesmen and princes, were held there. Today the Tower is a national museum, where, among other things, the jewelry of the English kings and queens is on display.
We learn from the passage that the Tower ........................
1
1
was never a prison for ordinary people.
2
was not originally intended to be a fortress.
3
is still a unique example of medieval architecture.
4
was never a residence of English kings.
5
functions today only as a jewelers museum.
Choose the correct answer :
Answer the following questions according to the text:
The famous Tower of London was built as a fortress by William the Conqueror. Early in the Middle Ages the kings used it as a palace; later on it was turned into a prison, but only distinguished prisoners, including statesmen and princes, were held there. Today the Tower is a national museum, where, among other things, the jewelry of the English kings and queens is on display.
William the Conqueror’s original purpose in building the Tower of London ...................... .
2
1
was to exhibit his valuable jewellery.
2
was one of defense
3
remains unknown even now.
4
is still being debated among historians
5
was strongly criticized later in the Middle Ages.
Choose the correct answer :
Answer the following questions according to the text:
On the day of my first piano recital, I became more and more nervous. To help me calm down, my piano teacher told me to place several cabbages in the room where I practiced. I was so eager to get over my nerves that I was willing to try anything. For the next few hours, I played to an audience of cabbages. When the time of the recital finally arrived, I was still terribly nervous. My hands felt like ice. When I finally walked across the stage, I looked out into the dark audience. I could not see anyone! All those people out there could just as easily have been cabbages. As I sat down to play, my hands relaxed. Before I knew it, I had played all my pieces without a mistake. For the first time, the cabbage heads applauded.
On the day of the recital the music teacher ............................. .
5
1
felt nearly as nervous about the recital as the writer did.
2
had no patience with the writer because he was nervous too.
3
couldn’t think of a way of helping the writer to stay calm.
4
warned the writer not to look at the audience.
5
advised the writer to put cabbages in the room where he practiced and play for them.
Choose the correct answer :
Answer the following questions according to the text:
On the day of my first piano recital, I became more and more nervous. To help me calm down, my piano teacher told me to place several cabbages in the room where I practiced. I was so eager to get over my nerves that I was willing to try anything. For the next few hours, I played to an audience of cabbages. When the time of the recital finally arrived, I was still terribly nervous. My hands felt like ice. When I finally walked across the stage, I looked out into the dark audience. I could not see anyone! All those people out there could just as easily have been cabbages. As I sat down to play, my hands relaxed. Before I knew it, I had played all my pieces without a mistake. For the first time, the cabbage heads applauded.
The writer stopped feeling nervous .........................
4
1
before he walked onto the stage
2
when the audience began to applaud
3
as soon as the concert was over
4
when he found he couldn’t see the audience.
5
because he had practiced a great deal
Choose the correct answer :
Answer the following questions according to the text:
On the day of my first piano recital, I became more and more nervous. To help me calm down, my piano teacher told me to place several cabbages in the room where I practiced. I was so eager to get over my nerves that I was willing to try anything. For the next few hours, I played to an audience of cabbages. When the time of the recital finally arrived, I was still terribly nervous. My hands felt like ice. When I finally walked across the stage, I looked out into the dark audience. I could not see anyone! All those people out there could just as easily have been cabbages. As I sat down to play, my hands relaxed. Before I knew it, I had played all my pieces without a mistake. For the first time, the cabbage heads applauded.
In the passage it is explained that ............................
4
1
the writer always practiced in a room where there were cabbages
2
the writer played to some cabbages because there was no real audience
3
the room was so cold the writer’s hands felt like ice
4
the writer finally began to relax just before he began his recital
5
the writer was always nervous on the day of a concert
Choose the correct answer :
Answer the following questions according to the text:
When we arrived at the little hotel, the first thing we did was to see if it was clean. We were particularly interested in the kitchen, which was in the back of the building. There we saw large, open shelves filled with pots, pans and plates. These were clean, but the floors were very dirty. We also noticed that the food was not kept covered, and there were a lot of flies about. So, we decided not to stay in that hotel.
. This hotel ................................
4
1
has a most interesting kitchen
2
serves excellent food
3
was just the place we were looking for
4
is not properly taken care of
5
attracts a lot of visitors
Choose the correct answer :
Answer the following questions according to the text:When we arrived at the little hotel, the first thing we did was to see if it was clean. We were particularly interested in the kitchen, which was in the back of the building. There we saw large, open shelves filled with pots, pans and plates. These were clean, but the floors were very dirty. We also noticed that the food was not kept covered, and there were a lot of flies about. So, we decided not to stay in that hotel.
When we saw the kitchen ...............................
2
1
we were impressed by the variety of pots and pans
2
we knew this wasn’t the right place to stay
3
we were very pleased with the food
4
everything seemed to be in order
5
it had just been cleaned
Choose the correct answer :
Answer the following questions according to the text:
When we arrived at the little hotel, the first thing we did was to see if it was clean. We were particularly interested in the kitchen, which was in the back of the building. There we saw large, open shelves filled with pots, pans and plates. These were clean, but the floors were very dirty. We also noticed that the food was not kept covered, and there were a lot of flies about. So, we decided not to stay in that hotel.
The kitchen .........................
1
1
wasn’t clean enough
2
was in a separate building
3
looked neat and tidy
4
E) was dirty except for the floors
5
had a bad smell
Choose the correct answer :
The Prisoner of Zenda
Which of these is not a reason that Rudolf Rassendyll decides to visit Ruritania?
1
1
He wants to be the ambassador to Ruritania.
2
Rudolf the Fifth is to become King of Ruritania there shortly.
3
His family have relatives there.
4
He has six months before his job starts.
Choose the correct answer :
Who do Fritz von Tarlenheim and Colonel Sapt work for?
3
1
Antoinette de Mauban
2
Duke Michael
3
The King
Choose the correct answer :
Why did Colonel Sapt and Fritz von Tarlenheim not eat much that evening?
3
1
They were very ill.
2
They knew the food was poisoned.
3
They did not want to eat much before the important coronation.
4
They were not hungry.
Choose the correct answer :
Why did the poor people in the capital want Duke Michael to become King
2
1
They wanted things to stay the same.
2
They wanted a war with the King.
3
They wanted things to change.
4
They thought he was a lazy man.
Choose the correct answer :
The King (Rassendyll) has to return to the palace in the dark because ....................................
1
1
He is frightened of the Duke
2
The poor people would attack him if they saw him
3
They don't want people to know that he was ill
4
He is not wearing the King's clothes
Choose the correct answer :
Rudolf has to leave the country before it's light so that ..............................
1
1
nobody knows that he pretended to be the King
2
he can write a story about what happened
3
the Duke can become King
4
people don't think that he poisoned the King
Choose the correct answer :
Why wasn't Rassendyll as sick as the King was?
3
1
He was stronger than the King.
2
He knew what was planned for the King.
3
He did not eat as many cakes as the King.
4
He did not eat the same food as the King.
Choose the correct answer :
How does Rassendyll feel about pretending to be the King?
1
1
He feels nervous.
2
He feels confident.
3
He loves it.
4
He is looking forward to it.
Choose the correct answer :
What was the city of Strelsau like?
4
1
It was very old.
2
It was modern.
3
It was very poor.
4
It was a mixture of old and new buildings.
Choose the correct answer :
Why do you think that Rassendyll was afraid when he saw Antoinette de Mauban on the balcony?