بيانات امتحان الكترونى ( 7 ) لغة إنجليزية للصف الثالث الثانوى 2021 الصف الدراسى : الصف الثالث الثانوى الفصل الدراسى: الترمين المادة :English الصف الثالث الثانوى الترمين
عدد الاسئلة 51 سؤال الكترونى
اهلا بك عزيزى الطالب. يمكنك الان حل اختبار اونلاين الكترونى فى مادة
English الصف الثالث الثانوى الترمينللصف الصف الثالث الثانوىوعلى ومعرفة مستواك الدراسى فى هذا الجزء من المنهج والتدريب على حل الاسئلة الالكترونية، كما يمكنك الاستعانة بالكتاب المدرسى والتدريب على استخراج الحل والاجابة المناسبة من الكتاب المدرسى او غيره على هذا الامتحان الالكترونى، ستعرف نتيجتك بعد الانتهاء من حل الامتحان الالكترونى ، ومعرفة درجتك وتحديد الاجابات الصحيحة والاجابات الخاطئة على هذه الاسئلة.
فإذا وجدت لديك اجابات خاطئة قم بحل هذا الامتحان الالكترونى مرة واثنين وثلاث مرات حتى تتمكن من اجابة الامتحان اجابات صحيحة بالكامل وبهذا يرتفع مستواك الدراسى، وتكون من المتفوقين إن شاء الله.
اذكرونا فى حسن الدعاء
Choose the correct answer :
It is ............... cold outside. Let’s stay indoors.
2
1
almost
2
too
3
completely
4
enough
Choose the correct answer :
My mobile ………………… while I was shopping.
2
1
stole
2
was stolen
3
had stolen
4
was stealing .
Choose the correct answer :
When she needed a passport photo, she had her picture ................ by a professional photographer.
4
1
take
2
to be taken
3
taking
4
taken
Choose the correct answer :
When he was told that strange story, he stared in …………....…. and disbelief.
2
1
confidence
2
confusion
3
confirmation
4
conclusion
Choose the correct answer :
She wrote her name on .............. book
2
1
both
2
each
3
most
4
all
Choose the correct answer :
This company trains its ....................…. well to do perfect work.
3
1
invitees
2
customers
3
employees
4
employers
Choose the correct answer :
Tarek is not employed by the computer company. He is a ............... worker.
2
1
reliance
2
freelance
3
vacant
4
free
Choose the correct answer :
We can make a deep narrow hole by using a ................ .
2
1
telescope
2
borer
3
map
4
microscope
Choose the correct answer :
Complete the following paragraph:
A well written essay should be unified; .................................... . The first requirement for unity is that the main idea should be clear. The second requirement is that there are no unrelated parts.
5
1
even so, essays may vary considerably in length.
2
the selection of an interesting subject is therefore of vital importance.
3
essay competitions have recently become quite popular.
4
in fact most essays are carefully planned.
5
that is, everything in it should be related to the main idea.
Choose the correct answer :
The solar ................. on the roof of our house gives us hot water all day
2
1
power
2
panel
3
planet
4
channel
Choose the correct answer :
A/An ............. called Adel repaired the wires in my flat.
1
1
electrician
2
librarian
3
optician
4
politician
Choose the correct answer :
I’m sorry I’m late. There were so much cars in the parking lot that I couldn’t find a place to park.
(Find the mistake)
4
1
couldn’t
2
that
3
so
4
much
Choose the correct answer :
It is important for teachers of English to ……….…...……. students to speak English.
2
1
mislead
2
encourage
3
admit
Choose the correct answer :
…..……. to Personnel Manager, Jack found that he had no time left to spend with his
2
1
Having promoted
2
Having been promoted
3
After promoted
4
After promoting
Choose the correct answer :
Don’t be afraid of the dog. He won’t do you any .................. .
3
1
wound
2
hurt
3
harm
4
pain
5
bite
Choose the correct answer :
Father asked me to close the gate so that we ……… keep our house safe.
2
1
will
2
could
3
will
4
can
Choose the correct answer :
My brother was ............... all week.
1
1
at home
2
in home
3
in the home
4
at the home
Choose the correct answer :
Some storms are very unusual and may cause ................. damage.
2
1
terrible
2
serious
3
fantastic
4
wonderful
Choose the correct answer :
A page of my book has been ................. .
1
1
torn out
2
tore out
3
broken
4
broke
Choose the correct answer :
You must .................. facts and not try to run away from the unpleasant truth.
1
1
face
2
eye
3
front
4
look
5
sight
Choose the correct answer :
There are no rooms left, ................. to sleep in the barn.
3
1
unless you'd like
2
unless you are liking
3
if you don't like
4
if you didn't like
Choose the correct answer :
. Don’t be so ..........................! You’ve eaten enough.
4
1
graded
2
generous
3
greed
4
greedy
Choose the correct answer :
You ................ me that you couldn't do it. Now it's too late.
1
1
ought to have told
2
ought to tell
3
had to tell
4
should tell
Choose the correct answer :
They were waiting............... her for half an hour.
2
1
at
2
for
3
from
4
to
Choose the correct answer :
I’ve .................. for a job in Mexico. I hope I get it.
1
1
applied
2
presented
3
succeeded
4
implied
5
appointed
Choose the correct answer :
Nobody could answer except .................. .
1
1
me
2
we
3
of me
4
my
Choose the correct answer :
There is no sugar left, so we'll have to do ............... .
1
1
out of it
2
without
3
with not it
4
off it
Choose the correct answer :
Complete the following dialogue:
A: Excuse me, sir.
B: Yes?
A: ..............................................
B: This way please.
1
1
Where is the bathroom?
2
I'm sorry to hear that.
3
Where do you live?
4
What is it?
5
What can I do for you?
Choose the correct answer :
Can you tell me how much ……………. for those shoes? I think I'd like to buy a pair for my daughter.
1
1
you paid
2
did you pay
3
you pay
4
you did pay
Choose the correct answer :
It is .................... dark. Let’s hurry home while we can still see where we are going.
3
1
extremely
2
very
3
nearly
4
barely
Choose the correct answer :
Select the sentence which gives a summary of the passage:
However much we may complain about the number of advertisements there are in a newspaper, the fact remains that without advertisements there would be no newspapers. It's the advertisements that finance the newspapers and make it possible for us to buy them cheaply.
2
1
It is generally agreed that it is profitable for large companies to advertise regularly in the newspapers.
2
Advertisements are essential to newspapers, without them they could not be produced economically.
3
Nowadays all newspapers spend a great deal of money on advertising.
4
The larger the circulation of a newspaper is, the greater is its need for good advertisements.
5
Newspapers print so many advertisements that there is not much space left for the real news.
Choose the correct answer :
The Prisoner of Zenda
Rassendyll and his men could not wait any longer to try to save the King because …..................... .
1
1
the King was ill and might die.
2
Rupert would become King.
3
Rassendyll had to leave the country.
4
the Duke was going to kill him.
Choose the correct answer :
Rassendyll managed to listen to the King inside the Castle of Zenda when …...........................
4
1
he pretended to be Johann.
2
he hid in the castle.
3
he listened from the moat.
4
he went to his room.
Choose the correct answer :
What happened to Rupert at the end?
2
1
He became King.
2
He escaped.
3
Sapt captured him.
4
Rassendyll killed him.
Choose the correct answer :
Who did the people of Strelsau think had killed the Duke?
2
1
Rassendyll
2
Rupert
3
The King
4
Sapt
Choose the correct answer :
Who does Rassendyll hear talking when he swims round the castle moat?
2
1
The King and Detchard
2
The Duke and Johann
3
Rupert and the King
4
Max and Johann
Choose the correct answer :
Who kills the Duke in a fight?
1
1
Rupert
2
Antoinette de Mauban
3
Rassendyll
4
The King
Choose the correct answer :
What does Rassendyll teach the real King?
3
1
How to fight.
2
How to find Rupert.
3
How to trick people.
4
What a real King should be.
Choose the correct answer :
Michael wanted to marry Princess Flavia because .................................. .
1
1
He wanted to become King legally.
2
He wanted to stop the King marry her.
3
He loved her.
4
He wanted to stop Rassendyll marrying her.
Choose the correct answer :
Michael wanted to marry Princess Flavia because .................................. .
1
1
He wanted to become King legally.
2
He wanted to stop the King marry her.
3
He loved her.
4
He wanted to stop Rassendyll marrying her.
Choose the correct answer :
What did Rupert do to Rassendyll out of the country house?
1
1
He stabbed him in the shoulder.
2
He invited him to the castle.
3
He killed him.
4
He asked him for lunch.
Choose the correct answer :
Why is Antoinette de Mauban a prisoner in the Duke’s mansion?
3
1
Because she wants to marry Rassendyll.
2
Because she wants to be Queen.
3
Because the Duke cannot trust her.
4
Because she is a murderer.
Choose the correct answer :
Answer the following questions according to the text:
The voyage began well in calm, clear weather. As usual, the ship was crowded; most of the passengers were tourists who, after their holiday in Turkey, were now returning home. There was a great deal of fun and entertainment on board the ship. People were eating, dancing, singing and enjoying themselves. But after the sun set, the weather began to change, and the sea got rougher and rougher. Soon nearly everyone was feeling ill.
Most of the passengers on board the ship ..............
4
1
knew the weather would turn so bad in the evening.
2
didn’t want to return home.
3
got very sick before the storm broke out.
4
enjoyed themselves by singing and dancing all night.
5
hated the food they were served.
Choose the correct answer :
Answer the following questions according to the text:
The voyage began well in calm, clear weather. As usual, the ship was crowded; most of the passengers were tourists who, after their holiday in Turkey, were now returning home. There was a great deal of fun and entertainment on board the ship. People were eating, dancing, singing and enjoying themselves. But after the sun set, the weather began to change, and the sea got rougher and rougher. Soon nearly everyone was feeling ill.
. The passage is about ...............................
2
1
holidays by the sea.
2
a terrible storm at sea.
3
tourists in Turkey.
4
the first day on board the ship.
5
the dangers of a sea voyage.
Choose the correct answer :
Answer the following questions according to the text:
The voyage began well in calm, clear weather. As usual, the ship was crowded; most of the passengers were tourists who, after their holiday in Turkey, were now returning home. There was a great deal of fun and entertainment on board the ship. People were eating, dancing, singing and enjoying themselves. But after the sun set, the weather began to change, and the sea got rougher and rougher. Soon nearly everyone was feeling ill.
. At the start of the voyage ..................... .
4
1
the weather was cool and windy.
2
most of the tourists were complaining about the weather.
3
a lot of people were already seasick.
4
everyone was feeling happy.
5
everyone was looking forward to the holiday in Turkey.
Choose the correct answer :
Answer the following questions according to the text:
Fifty years ago, when I was a child, photographs were not of general interest. Photographs were taken of people on special occasions, at weddings and on birthdays, for instance. These pictures were usually kept in a box and brought out at intervals to show the family. Nowadays photography is regarded as an art. Many photographic exhibitions are held and there are many magazines dealing with the art of photography.
45. During recent years ...............................
4
1
photographic exhibitions are often advertised in magazines.
2
a lot of people have taken photographs of good paintings.
3
more and more people take photographs at weddings.
4
photography has become a popular form of art.
5
photography has stopped being an art.
Choose the correct answer :
Answer the following questions according to the text:
Fifty years ago, when I was a child, photographs were not of general interest. Photographs were taken of people on special occasions, at weddings and on birthdays, for instance. These pictures were usually kept in a box and brought out at intervals to show the family. Nowadays photography is regarded as an art. Many photographic exhibitions are held and there are many magazines dealing with the art of photography.
46. The passage compares ...............
5
1
family photographs of today and fifty years ago.
2
wedding photographs and birthday photographs.
3
public interest in painting today and fifty years ago.
4
photographic exhibitions and painting exhibitions.
5
photography today and photography fifty years ago.
Choose the correct answer :
Answer the following questions according to the text:
Fifty years ago, when I was a child, photographs were not of general interest. Photographs were taken of people on special occasions, at weddings and on birthdays, for instance. These pictures were usually kept in a box and brought out at intervals to show the family. Nowadays photography is regarded as an art. Many photographic exhibitions are held and there are many magazines dealing with the art of photography
When the writer was young ............................. .
4
1
he took a lot of family photographs.
2
he always took photographs on his birthday.
3
he was very interested in photography.
4
people didn’t think of photography as an art.
5
people didn’t think of photography as an art.
Choose the correct answer :
Answer the following questions according to the text:
James has always been a practical sort of person; he has worked hard but not been able to save much. Though he had sometimes dreamed of being rich, he had never really expected to be so. However, his dream came true when his uncle left him a fortune. Now that he has got so much money he is going to do all the things he has always wanted to do. To start with, he is going to visit Japan.
. James ......................................
3
1
has earned enough money to go to Japan.
2
never wastes his money on holidays.
3
became rich after his uncle’s death.
4
became rich after his uncle’s death.
Choose the correct answer :
Answer the following questions according to the text:
James has always been a practical sort of person; he has worked hard but not been able to save much. Though he had sometimes dreamed of being rich, he had never really expected to be so. However, his dream came true when his uncle left him a fortune. Now that he has got so much money he is going to do all the things he has always wanted to do. To start with, he is going to visit Japan.
The author carefully points out that ....................... .
3
1
one shouldn’t travel without a lot of money.
2
practical people are never short of money.
3
James has changed since he became rich.
4
James has become rich through hard work.
Choose the correct answer :
nswer the following questions according to the text:
James has always been a practical sort of person; he has worked hard but not been able to save much. Though he had sometimes dreamed of being rich, he had never really expected to be so. However, his dream came true when his uncle left him a fortune. Now that he has got so much money he is going to do all the things he has always wanted to do. To start with, he is going to visit Japan.
50. James can go to Japan ........................